WhatsAalborg


Aalborg Kommune ønskede at udvikle en app eller webportal, som kunne give et unikt overblik over de mange oplevelsestilbud der findes overalt i kommunen. En opleverApp som giver overblik over kultur, foreningsliv og aftenskoler.

Løsningen var af kommunen først tænkt og skitseret som en app. Men efter vores gennemgang og anbefaling - og efter en moden overvejelse i kommunen - er portalen udviklet som en responsiv webapplikation, med særligt fokus på anvendelse på mobile enheder. Det betyder at portalen nemt kan tilgås på alle enheder, lige fra smartphones til tablet og pc.

Det betyder endvidere også at Aalborg Kommune formår at nå ud til en langt større målgruppe. Desuden har applikationen fordel af trafik fra Google - og ikke mindst slipper borgerne for at downloade en app for at kunne tilgå portalen.

http://whatsaalborg.dk
 

]

 
]


Målet med indhold, opdatering og redigering var, at der for Aalborg Kommune skulle bruges så få drifts- og mandskabsressourcer som muligt. Derfor valgte Aalborg Kommune kulturguiden Kultunaut som den primære datakilde til oplevelsesindhold og arrangementer.

Langt størsteparten af indholdet leveres derfor i dag fra Kultunaut - og Aalborg kommune opfordrer løbende alle kulturbidragere I området til at oprette events og arrangementer direkte via Kultunaut. På den måde sikres at arrangementerne automatisk bliver opslået på WhatsAalborg i den ønskede tidsperiode, suppleret med beskrivelse og link til yderligere oplysning og billetsalg.

Mange arrangementer fra de øvrige kulturformidlere i kommunen bliver allerede hentet automatisk af Kultunaut, så det er langt fra for alle, at der kræves manuel indtastning. WhatsAalborg får derved mulighed for at præsentere events for kommunens borgere på en mere informativ og spændende måde end det kultunaut.dk giver mulighed for. 

Ud over oplevelser inden for kulturlivet: musik, film, teater og udstillinger, medtager portalen også kommunes foreningsliv og aftenskoler. Via portalen er det muligt at finde kontaktoplysninger for alle foreninger og aftenskoler i Aalborg Kommune.

Et ønske var også, at brugerne af WhatsAalborg kunne gøre sitet mere personligt og dermed kunne tilgå de oplevelser og event, som lige præcis interesserede dem. Derfor kan den enkelte bruger oprette en personlig profil, som giver mulighed for at markere og vælge favoritevents- og kategorier, samt få vist oplevelser tæt på sin egen geografiske placering.
Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune står for driften af portalen og varetager løbende opdatering og vedligehold af oplevelser og events, så indhold og omfang altid er up-to-date.

Projektet har resulteret i en kommunal portal, som har styrket de kulturelle begivenheder i gennem en mere fokuseret og synlig markedsføring, og derved skabt et unikt oplevelsesunivers til borgerne, hvor kulturen er samlet ét sted.

 

 
Vinder af Årets Brøl 2016 i kategorien 'App og WebApp'

Juryens bedømmelse,

'En app, der trods en tydeligvis kompleks løsning giver hurtigt og kvalificeret overblik og som tilmed styrker de enkelte begivenheder gennem en mere fokuseret og synlig markedsføring - det vil juryen gerne præmiere.'