aftenskole portal


I foråret 2007 blev vi kontaktet af Aalborg - og Odense Kommune og hurtigt kastet ind i projektet om en fælles portal aftenskole.nu. Kommunerne havde en idé til en portal, hvor det var muligt at lave en fælles søgning på tværs af alle aftenskoler, med et søgeresultat der skulle vise alle aftenskole tilbud i kommunen.

Søgeresultatet skulle være fokuseret på kursusindhold, - og helt uden hensyn til udbyder - og udbyders politiske observans.

Udfordringen her var at gøre søgeresultaterne homogene, altså ens og sammenlignelige, til gavn for brugerne. Således at den lokale aftenskole præsenteres med samme niveau af informationer som den landsdækkende. 

Systemet og teknisk udvikling
Denne udfordring blev løst til lancering af efterårssæsonen 2008 - hvor vi på det tidspunkt havde 11 kommuner tilsluttet. Nu er vi oppe på 27 kommuner, og da vi rammer de store kommuner, dækker vi et område med over 3 millioner af Danmarks befolkning.

Via forskellige API'er og webservices høster vi med fast frekvens informationer fra de fem-seks landsdækkende aftenskoleorganisationer. Vi henter automatisk fra AOF, FOF, LOF, NETOP, DOF og DoCas så alle deres hold samtidigt vises på aftenskole.nu, synkroniseret med indholdet på deres egne respektive websites.

 

Portalen aftenskole.nu er løbende opgraderet og tilpasset brugerne. Senest har vi omlagt hele løsningen, så den nu fremstår som en tidssvarende applikation med responsive webskabeloner.

Brugen er nu fuldt tilpasset brug på smartphone, tablet og standard skærm. Vi har i designet tilstræbt et look-and-feel, som ligger tæt på native APP's, så brugerne opfatter brugerfladen integreret i den mobile enhed.


http://aftenskole.nu